неделя, 22 април 2018 г.

Равносметка

Равносметка

(откъс)


Няма никакво значение, колко тома ще изчетеш (ако изредя всички книги, които съм прочела от времето, когато за първи път прочетох „Седемте духовни закона на успеха” до днес, няма да ми стигнат няколко страници. А да не говорим за времето преди да стигна до тази книжка...) Та, няма никакво значение, колко тома ще изчетеш, да, те имат своята стойност по Пътя и едва ли бих стигнала до тук, ако не бяха тези книги, но, мисълта ми е, че идва моментът, в който си готов за Познанието.
 Той идва изведнъж – като светкавица, като вихрушка и разбърква всичко в теб. И няма никакво значение на колко години си, какво образование имаш, какво работиш, с какво се занимаваш... Просто нещо прещраква от вътре и ти разбираш колко елементарно е всичко... стига да имаш очи да го видиш...
Да, Вселената е щедра и много, много търпелива... Всъщност нетърпеливите сме ние и затова твърде често изпускаме живота си, изпускаме шанса да бъдем щастливи, изпускаме шанса да бъдем обичани, изпускаме шанса да живеем СЕГА! И все чакаме да дойде онова приказно Утре, което ще ни донесе всички дарове на живота. А то си остава все УТРЕ и никога не става ДНЕС.
"Бъди, защото СИ!", Весела Стамболиева 

Няма коментари:

Публикуване на коментар