вторник, 3 юли 2018 г.

За Човещината

За Човещината



Орлово Перо: Днес ще поговорим за човещината. За онова дълбоко скрито, но присъстващо във всеки човек чувство, наречено човещина.
Вие хората, толкова много се страхувате да проявите човещина един към друг. Защо? Проявявайки човещина към някого, вие я привличате към себе си.
Защо бягате от човещината? Защо държите непременно да живеете във вълчи свят? Не се ли наситихте вече на болката, на отчаянието, на всички онези тежки, плътни енергии, които рамкират живота ви в нищетата, бездушието и сивото ежедневие?
А е нужно толкова малко – само да повдигнете глави, да погледнете към небето и да видите слънцето в нова, непозната светлина…
Да, слънцето си е винаги там, горе на небето и вие го забелязвате, разбира се, защото то определя вашите дни и нощи. Но е време да осъзнаете и другата светлина, която ви дава слънцето. Светлината на знанието, светлината на информацията, изречена без думи, която попивате директно чрез кожата си, чрез клетките си, чрез тялото си.
Телата ви не са само его, не са само един бездушен кораб за разходка из физическия свят. Телата ви са вашият храм, одухотворен от Бога, който ги управлява. Те са и пристан и извор на приключения.
Започнете да усещате и слушате телата си. Тогава няма да е нужно да ви напомнят непрекъснато за себе си чрез болести и пристрастявания.
Разумът, съзнанието ви, са хвъркати създания, неуловими.
Телата ви са онази сила, която ви води към израстване и към разширение.


Откъс от “Посланията на Орлово Перо, Книга Втора”,
Весела Стамболиева

Няма коментари:

Публикуване на коментар